Vrouwen in institutioneel Pensioen

Nieuwjaarsborrel 24 januari 2023

24-01-2023

Verslag van de Nieuwjaarsborrel 2023

Wat een gezellige en geslaagde Nieuwjaarsborrel was het de 24ste januari met als thema Jong en Belegen! Sponsor Deloitte had een prachtige ontvangst op de bovenste verdieping van het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld!

Jaarcongres 2022

Marjon Brandenbarg, de voorzitter van ViiP, heette alle aanwezigen in een goed gevulde zaal van harte welkom. Ook PensioenLab en JiiP waren goed vertegenwoordigd. Één van de nieuwe initiatieven vanuit het bestuur is het aantrekken van jongeren. Aan de jonge introducés op de borrel was te zien dat veel leden hier gehoor aan hadden gegeven, met als resultaat een bruisende combinatie van Jong en Belegen! Marjon gaf aan dat de website van ViiP is geanalyseerd op gebruik en binnenkort wordt geoptimaliseerd. Verder gaf ze ook aan dat ViiP nieuwe bestuursleden zoekt en altijd op zoek is naar leden die actief willen zijn in een commissie of een tijdelijk project.

Felicia Canté van de commissie Kudos kondigde aan dat leden binnenkort op de ViiP-website een inspirerende vrouw kunnen nomineren die iets bijzonders in de pensioenwereld doet of heeft gedaan. De commissie Kudos reikt in 2023 de eerste ViiP Kudos award uit!

Vervolgens vertelde Petra de Bruijn, voorheen o.a. bestuurslid bij PFZW, hoe ze met haar dochter, die in Barcelona woont, De Powervrouwen Podcast is begonnen. Een podcast niet specifiek voor vrouwen, maar door twee powervrouwen! Het is een indrukwekkend verhaal over hoe generaties van elkaar kunnen leren om hun boodschap over te brengen. Één van de eerste volgers is Internationale Vrouwendag, hét boegbeeld voor vrouw en werk. De podcast is al bijna 600 keer beluisterd en is te beluisteren via Spotify en Podimo.

Jaarcongres 2022

Daarna volgde een inspirerende workshop Zakelijk Tekenen door Willemien Brand van Buro Brand. Al vanaf de middelbare school staan veel letters Willemien tegen. Je kunt veel effectiever communiceren door te tekenen. We gingen zelf aan de slag met speciale markers en stiften. Er werd veel gelachen, geconcentreerd gewerkt en vooral met verbazing naar de resultaten gekeken! Volgens Willemien is ‘visueel articuleren’ heel belangrijk, aangezien je dingen door ‘praatplaten’ of ‘mind mapping’ aan elkaar gaat verbinden. Haar boek Visual Thinking is inmiddels al in 15 talen te koop. De conclusie is duidelijk: Dare to Draw!

De borrel behoeft geen nadere toelichting, die was als vanouds gezellig!