Vrouwen in institutioneel Pensioen

Inspiratie

Inspiratie

Voor het delen van interviews onder ViiP-leden, neemt u contact met ons op.


Nicole Beuken is sinds begin dit jaar onafhankelijk bestuursvoorzitter van PME. ViiP sprak met Nicole via een video call over haar carrière, drijfveren, uitdagingen en lessen na meer dan 35 jaar in de pensioensector werkzaam te zijn. Lees meer.
23-10-2020

 

 


Joanne Kellermann in gesprek met ViiP over carriere en drijfveren.
Joanne (59) is sinds juni 2019 onafhankelijk bestuursvoorzitter van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Ze is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Waterschapsbank (NWB) en voorzitter van de Raad van Toezicht Universiteit Utrecht. ViiP sprak met Joanne in coronatijd via een video call. Lees meer.
09-06-2020

 


Derya Akbiyik Gunaydin, werkzaam bij het Bestuursbureau Pensioenfonds Achmea
"We kunnen onze ambities alleen waarmaken als we onszelf kunnen en durven zijn". Het aantal jongeren en vrouwen in de besturen blijft nog achter bij de doelstellingen die de pensioensector zichzelf heeft gesteld, zo rapporteerde de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs. Lees meer.
29-05-2020

 


Consultant van Nationaal Register: Annelies de Groot.
"Voor de ideale commissaris valt wel een lijstje met fraaie karaktereigenschappen aan te voeren, zoals empathie, geduld en daadkracht en analytisch vermogen. Je moet ook je rug recht kunnen houden." aldus Annelies de Groot. Lees meer.
25-02-2020

 


Bestuursvoorzitter Pensioenfederatie: Shaktie Rambaran Mishre.
Shaktie Rambaran Mishre (39) is sinds december 2018 bestuursvoorzitter van de Pensioenfederatie. Ze is vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé Het Groene Hart, is docent bij o.a. Nyenrode en adviseert daarnaast bestuurders en commissarissen. ViiP sprak met Shaktie over haar carrière en drijfveren. Lees meer
12-01-2020

 


Rianne LetschertHet advies van topvrouw Rianne Letschert: "Zorg dat je zichtbaar bent"
Rianne Letschert bestiert sinds 2016 de Universiteit van Maastricht, ze is de jongste vrouwelijke rector magnificus ooit én werd bekroond tot topvrouw van 2019. Wat is er volgens haar nodig om meer vrouwen naar die top te krijgen.Het advies van topvrouw. Lees meer.
27-09-2019

 


Hester BorrieNN IP: Winnaar Gouden Pump Award 2019 vertegenwoordigd door Hester Borrie
Hester Borrie is Chief Client Officer bij NN Investement Partner (hierna: NN IP). ViiP ging met Hester in gesprek over de betekenis van het winnen van de Gouden Pump Award 2019.
Lees meer
14-06-2019

 


Krista Nauta ViiP lid aan het woord: Krista Nauta (36)
Krista is sinds maart 2019 bestuurder bij ABP. Hiernaast zit ze in het bestuur van het Pensioenfonds Horeca & Catering en in de RvT van Stichting Pensioenfonds Thales Nederland. ViiP ging met Krista in gesprek over haar carrière en ambities. Lees meer.
28-05-2019