Vrouwen in institutioneel Pensioen

Herfstborrel 2019

Herfstborrel 2019

Op 8 oktober waren we te gast bij ABP in Amsterdam voor de jaarlijkse Herfstborrel van ViiP.

Herfstborrel 2019

Ongeveer 70 vrouwen waren aanwezig. Nicole Beuken, directeur Stichting Pensioenfonds ABP, heette de aanwezige dames van harte welkom. In haar welkomstwoord gaf Nicole aan dat er in de toekomst meerdere vaardigheden van mensen verlangd zullen worden.

Herfstborrel 2019

Naast kennis en ervaring hebben we ook pro-activiteit nodig. Er zijn mensen nodig die innovatief kunnen denken. Nicole meldt dat de diversiteit in de pensioensector al vele malen groter is dan 33 jaar geleden toen zij zelf in de sector begon. Leeftijd is ook een belangrijk punt. Juist jonge mensen met een frisse blik kunnen veel toevoegen.

Herfstborrel 2019

Petra van Tol (Humancollective) verzorgde een interactieve workshop rondom het thema: “Genderverschillen; inzicht in je vrouwelijke kracht”. Als vrouw werkzaam zijn in een overwegend mannelijke wereld brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Hoe kun je als vrouw jezelf blijven en toch zichtbaar zijn? Wat zijn de valkuilen en (mis)interpretaties? Petra gaf mooie inzichten over de verschillen tussen man en vrouw, bijvoorbeeld met de filmpjes van communicatie-expert Mark Gungor ‘A Tale of Two Brains’ en Jason Headly “It’s not about the nail”. Samen met de aanwezigen stond ze stil bij: zichtbaarheid , kwetsbaarheid , nature/nurture , hoe zien we elkaar en openstaan voor diversiteit. De workshop werd respectvol en met veel humor gebracht.

Herfstborrel 2019

Marjon Brandenbarg, voorzitter VIIP, sloot de middag af met een dankwoord voor de sprekers en een oproep aan de leden. De commissie Jaarcongres is op zoek naar leden die het congres in de tweede week van april mede helpen organiseren. Heb je interesse? Meld je dan aan via het secretariaat.

Herfstborrel 2019

Na afloop van de workshop was er een goed verzorgde borrel met volop discussie en boeiende gesprekken. We kijken terug op een geslaagde herfstborrel waar nieuwe contacten en ideeën zijn ontstaan.

Herfstborrel 2019