Vrouwen in institutioneel Pensioen

2017

Herfstborrel

Herfstborrel
12 oktober 2017

Op 12 oktober waren we te gast bij Kempen Capital Management in Amsterdam voor de jaarlijkse Herfstborrel van ViiP. We willen er een traditie van maken om de donderdag voorafgaand aan de herfstvakantie onze Herfstborrel te organiseren.

Traditiegetrouw begonnen we de Herfstborrel met een onderwerp dat ons raakt. Voor dit jaar was dat FinTech. Wat betekent de digitale ontwikkeling voor de pensioenwereld, wat kunnen we er van leren, maar ook wat zijn kritische zaken waar juist alert zijn gevraagd wordt.
Zo’n 70 vrouwen waren aanwezig bij de boeiende presentaties van Hidde Terpoorten (APG) en Astrid Tebberman (PWC ). Hidde maakte inzichtelijk wat Blockchain is, wat de betekenis voor de pensioensector kan zijn en welke veranderingen dat met zich mee kan brengen.

Astrid liet zien hoe je als bedrijf op een goede manier met veranderingen kunt omgaan, waarbij de mens en niet de baan voorop staat.

Beide sprekers schetsen een beeld waarbij we met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. Het was een interactieve middag, waar veel vragen gesteld werden en Hidde aangaf dat APG en PGGM de weg inslaan om deze techniek in de praktijk te gaan brengen.

Na afloop van de presentaties was er een goed verzorgde borrel met volop discussie en geanimeerde gesprekken. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde Herfstborrel waar nieuwe contacten en ideeën zijn ontstaan.