Vrouwen in institutioneel Pensioen

Gouden Pump Award

Gouden Pump

ViiP reikt om het jaar de Gouden Pump Award uit aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in besturen, op toezichthoudende en managementposities in de pensioenwereld.

De uitreiking van de Gouden Pump Award vindt plaats op het hoofdkantoor van Achmea in Zeist tijdens het ViiP-jaarcongres op donderdag 11 april 2019.

Gouden Pump Award 2019
Met ingang van heden kunnen organisaties zich nomineren om voor deze prestigieuze prijs in aanmerking te komen.

Waarom een prijs?
De Gouden Pump Award sluit aan bij het streven van de ViiP naar een grotere zichtbaarheid van vrouwen in de pensioensector. Het aandeel van vrouwen in besturen, toezichtsorganen en beleidsbepalende functies in de sector is slechts 10%. Wat ViiP betreft, moet dat percentage naar minimaal 30%. Organisaties en besturen met een evenwichtige personeelsopbouw zijn aantoonbaar innovatiever en slagvaardiger, kunnen beter omgaan met verandering, benutten meer potentieel, hebben meer voeling met de markt en zijn succesvoller. Alle reden voor een actief diversiteitsbeleid.

Voor wie?
ViiP reikt de Award uit aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in besturen, op toezichthoudende en managementposities in de wereld van institutionele pensioenen. De organisatie moet werkzaam zijn in de pensioenbranche. Denk aan pensioenverzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties, vakorganisaties, vermogensbeheerders en adviseurs.

Award winnaars
Prijswinnaars zijn Pensioenfonds ABN AMRO (2017), ABP (2015), Robeco (2013) en TKP Investments BV (2012).

Aanmelden?
Voor aanmelding van uw eigen of een andere organisatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Reichmann, tel +31 6 46238666.