Vrouwen in institutioneel Pensioen

Uitnodiging ViiP Jaarcongres

11-04-2019

Beste ViiP’er,
We nodigen je van harte uit op het jaarcongres dat plaatsvindt op donderdag 11 april a.s. van 12.00 tot 18.00 uur. Deze keer zijn we te gast bij Achmea in Zeist!

Innovatief Verbinden
Verbinden is onze kracht, technologie daarbij een middel Er wordt wel gesteld dat technologische ontwikkelingen individualisering stimuleren en daarmee een bedreiging vormen voor het collectief, maar technologie kan ook een verbindende kracht hebben waar juist gebruik van gemaakt zou kunnen worden ten behoeve van het collectief. Het thema van het congres is dit jaar Innovatief Verbinden en hoe we daar als ViiP-leden een rol in kunnen spelen.

De sprekers
Bianca Tetteroo en Martijntje Smits zullen tijdens het congres spreken en jullie meenemen op hun gedachtenreis over innovatief verbinden. Bianca is lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Martijntje is filosoof, ingenieur en innovatiedenker. Hier bovenop hebben we 3 aantrekkelijke workshops georganiseerd. Het is dit jaar ook weer het moment voor de uitreiking van de Gouden Pump Award die wordt uitgereikt aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in besturen, op toezichthoudende en managementposities in de pensioenwereld. We zijn zeer verheugd dat minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap haar visie gaat geven op het bereiken van meer diversiteit en daarna de Gouden Pump Award gaat uitreiken aan de winnaar.

Programma

 • 12.00 – 13.00 Ontvangst met lunch
 • 13.00 – 13.30 Algemene Ledenvergadering
 • 13.30 – 13.45 Opening Jaarcongres door Marjon Brandenbarg, voorzitster ViiP
 • 13.45 – 14.00 Welkomstwoord door Bianca Tetteroo
 • 14.00 – 15.00 “Maakt Technische Innovatie mensen eenzamer of kan Innovatie ook verbinden? ” door Martijntje Smits
 • 15.00 – 15.30 Pauze
 • 15.30 – 16.30 Workshops
  (Bij binnenkomst voorkeur aangeven, indeling naar beschikbaarheid)
  • A. “Bereik & activering van pensioendeelnemers" door Roel Moradi en Zenno Cornelisse. Kandoor experimenteert met het online bereiken en activeren van pensioendeelnemers. Zij nemen jullie mee in hun resultaten en vragen om feedback.

  • B. “Pensioen met hoofd & hart, verbinden in tijden van verandering” door Tjandra Onken. Deze workshop biedt een geheel andere kijk op pensioenen én klantgerichtheid.

  • C. “Gamification in de Boardroom” verzorgd door Achmea Pensioen Services. Escaperoom als verbinding aan de bestuurstafel.
 • 16.30 – 16.45 “Diversiteit” door minister Ingrid van Engelshoven OCW
 • 16.45 – 17.00 Uitreiking Gouden Pump Award
 • 17.00 – 18.00
 • Afsluiting en borrel

Aanmelden
Aanmelden voor het congres kan door te reageren op deze mail. Wil je ook aangeven of je bij de lunch aanwezig wilt zijn?
Deelname aan het jaarcongres is kosteloos voor ViiP-leden. Voorwaarde is dat je de contributie voor 1 april 2019 hebt voldaan. Dames die geen lid zijn maar wel willen deelnemen betalen na inschrijving 100 euro.

Sponsor
De sponsors van het Jaarcongres zijn Achmea Pensioen Services en Achmea Investment Management. Het congres zal plaatsvinden in het Achmea Conference Center, Handelsweg 2, 3707 NH Zeist. Tijdens het congres is een fotograaf aanwezig.

We hopen jullie allemaal op 11 april te zien!

Met vriendelijke groet,
namens het ViiP bestuur,
de commissie jaarcongres,

Mila Hoekstra, Angelique Joosen, Martine Menko, Lieke Werner, Rixt Hoekstra en Patroesjka Zuurhout

Contactinformatie
www.ViiP.nl
secretariaat@ViiP.nl